Lichtadvies & lichtplan

Onze werkwijze

Lichtadvies
Wij helpen u graag bij het kiezen van de juiste verlichting. Hiervoor maken wij graag een afspraak met u. Het lichtadvies bestaat uit een inventarisatie van de ruimte, de indeling, uw stijl, wensen, mogelijk budget en tijdsplanning. Dit doen wij aan de hand van foto’s van uw interieur, een plattegrond of tekening van de ruimte en eventueel plaatjes uit tijdschriften van de gewenste stijl.

Vervolgens vertellen we u onze ideeën over het verlichten van uw ruimte en stellen wij een aantal armaturen voor. Deze armaturen worden uitgewerkt in een offerte.

Lichtplan
Wanneer het een lichtadvies betreft, voor een compleet woonhuis of bedrijfspand leggen we het lichtadvies vast in een lichtplan.

Hierbij hebben we 2 mogelijkheden:

  • Situatie met bestaande lichtpunten € 250,=                                 
  • Verbouwing of nieuwbouw met nog te bepalen lichtpunten  500,=

Het lichtplan bestaat uit een plattegrond/tekening van uw woning waarop wij aangeven waar de armaturen en eventueel lichtpunten moeten komen en een moodboard waarin wij de armaturen en de lichtsfeer vastleggen.

In een tweede gesprek bespreken we het lichtplan met u en maken we een offerte. De kosten van het lichtplan verrekenen wij met de aanschaf van de armaturen bij een bedrag vanaf € 2.500,=.

Lichtadvies op locatie
Wanneer uw lichtprobleem zodanig complex is dat we niet voldoende hebben aan een bouwtekening/plattegrond en foto’s, komen we op locatie binnen een straal van 20 km buiten Haarlem. Daarbuiten rekenen wij een uurtarief van € 75,= per uur. Langs komen op locatie is alleen mogelijk bij afname van een lichtplan.

Lichtberekening
Bij lichtprojecten maken we een lichtberekening die bedoeld is om na te gaan of de geadviseerde armaturen voldoen aan de lichtnorm bij bedrijven en openbare gebouwen. Hierbij gaat het om de gelijkmatigheid van het licht en de verhouding tussen de werkverlichting en de ruimte er om heen, eventuele noodverlichting, etc. De lichtberekening doen wij wanneer de armaturen ook bij ons besteld worden.
Er bestaat geen norm voor woonhuizen, dus een lichtberekening is dan overbodig.

Verlichtingstechniek
Wij hanteren een verlichtingstechniek die wij ons eigen hebben gemaakt door opleiding, ervaring en kennis. We letten o.a. op:

  • gelijkmatigheid van de verlichting
  • verhouding van lees-/werklicht en omgeving
  • contrast van licht en schaduw

Ook de lichtkleur, kleurweergave en energiezuinigheid van de lichtbronnen is belangrijk. En niet te vergeten de dimmogelijkheden al dan niet met domotica. 

Bel of mail ons voor een kennismakingsgesprek. De koffie staat klaar!

023-5421416
info@versteeglichtstudio.nl

Ontvang onze nieuwsbrief en een kortingscode voor € 25,= shoptegoed!
Regelmatig sturen wij onze klanten een nieuwsbrief. Wij brengen u op de hoogte van de nieuwe producten, ontwikkelingen en ander nieuws dat u niet mag missen!
Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Direct te verzilveren bij besteding vanaf € 250,= m.u.v. aanbiedingen of showmodellen.