Lichtadvies & lichtplan

Onze werkwijze voor lichtadvies en een lichtplan.

Lichtadvies
Wij van Versteeg Lichtstudio helpen u graag bij het kiezen van de juiste verlichting. Hiervoor maken wij graag een afspraak met u. Het lichtadvies bestaat uit een inventarisatie van de ruimte, de indeling, uw stijl, wensen, mogelijk budget en tijdsplanning. Dit doen wij aan de hand van foto’s van uw interieur, een plattegrond of tekening van de ruimte en eventueel plaatjes uit tijdschriften van de gewenste stijl.

Vervolgens vertellen we u onze ideeën over het verlichten van uw ruimte en stellen wij een aantal armaturen voor. Deze armaturen worden uitgewerkt in een offerte.

Lichtplan
Wanneer het een lichtadvies betreft voor een compleet woonhuis of bedrijfspand, leggen we het lichtadvies vast in een lichtplan.

Hierbij hebben we twee mogelijkheden:

  • Situatie met bestaande lichtpunten: € 250,-
  • Verbouwing of nieuwbouw met nog te bepalen lichtpunten: 500,-

Het lichtplan bestaat uit een plattegrond/tekening van uw woning waarop wij aangeven waar de armaturen en eventueel lichtpunten moeten komen en een moodboard waarin wij de armaturen en de lichtsfeer vastleggen.

In een tweede gesprek, dat eventueel bij ons in Haarlem plaatsvindt, bespreken we het lichtplan met u en maken we een offerte. De kosten van het lichtplan verrekenen wij met de aanschaf van de armaturen bij een bedrag vanaf € 2.500,-.

Lichtberekening
Bij lichtprojecten maken we een lichtberekening die bedoeld is om na te gaan of de geadviseerde armaturen, bijvoorbeeld speciale designlampen, voldoen aan de lichtnorm bij bedrijven en openbare gebouwen. Hierbij gaat het om de gelijkmatigheid van het licht en de verhouding tussen de werkverlichting en de ruimte er om heen, eventuele noodverlichting, etc. De lichtberekening doen wij wanneer de armaturen ook bij ons besteld worden.
Er bestaat geen norm voor woonhuizen, dus een lichtberekening is dan overbodig.

Verlichtingstechniek
Wij hanteren een lichtadvies en verlichtingstechniek die wij ons eigen hebben gemaakt door opleiding, ervaring en kennis. We letten onder andere op:

  • Gelijkmatigheid van de verlichting
  • Verhouding van lees-/werklicht en omgeving
  • Contrast van licht en schaduw

Ook de lichtkleur, kleurweergave en energiezuinigheid van de lichtbronnen zijn belangrijk. En niet te vergeten de dimmogelijkheden, al dan niet met domotica. 

Interesse of vragen? Neem contact met ons op!

Wilt u graag een lichtadvies en/of lichtplan van ons ontvangen, of heeft u hier vragen over? Bel naar +31(0)23 5421416, e-mail naar info@versteeglichtstudio.nl of vul ons contactformulier in en we plannen een kennismakingsgesprek in. In onze showroom in Haarlem staat de koffie altijd klaar!

Ontvang onze nieuwsbrief en een kortingscode voor € 25,= shoptegoed!
Regelmatig sturen wij onze klanten een nieuwsbrief. Wij brengen u op de hoogte van de nieuwe producten, ontwikkelingen en ander nieuws dat u niet mag missen!
Blijf op de hoogte en schrijf u in voor de nieuwsbrief.
Direct te verzilveren bij besteding vanaf € 500,= m.u.v. aanbiedingen of showmodellen.